• facebook
  • google
  • twitter

Hammasimplanttien kiinnitys

Hammasimplantti eli keinojuuri

Hammasimplantti on puuttuvan hampaan tilalle istutettava keinojuuri, joka valmistetaan useimmiten titaanista. Keinojuuren päälle kiinnitetään proteesi, jonka valinta riippuu mm. siitä, onko kyseessä yhden vai useamman puuttuvan hampaan korvaaminen. 

Implanttimateriaalina käytetyn titaanin tiedetään olevan hyvin siedettyä, ja yliherkkyys titaanille on erittäin harvinaista. Implanttien päälle tulevat kruunut ja sillat valmistetaan samoista materiaaleista kuin luonnonhampaisiinkin tehdyt rakenteet. Jos asennettavia implantteja on yksi, rakennetaan sen päälle tavallisesti pysyvä hammaskruunu. Useamman vierekkäisen implantin päälle voidaan asentaa myös kiinteä hammassilta. Implanttien avulla voidaan tarvittaessa korvata jopa koko ylä- tai alaleuan alueen hammasrivistö.

Implantteja voidaan käyttää myös tukemaan huonosti pysyviä irtoproteeseja. Tyypillisin tilanne on alaleuan kokoproteesi, joka tuetaan vähintään kahdella etuhammasalueelle sijoitettavalla implantilla. Proteesi on edelleen irrotettava ja tästä johtuen implanttialueiden puhdistus on varsin helppoa.

Kenelle hammasimplantti sopii?

Hammasimplantti sopii perusterveelle henkilölle, jolla ei ole hoitamattomia suunterveyden ongelmia. Esimerkiksi hoitamaton parodontiitti eli kiinnityskudossairaus voi estää implantin asentamisen.

Implantin asennuksen edellytyksenä on, että implantin kiinnityskohdassa on riittävästi luuta. Potilaan yleisterveys ja edellytykset implantin asentamiseen kartoitetaan huolellisesti ennen varsinaisiin toimenpiteisiin ryhtymistä. Implanttia ei voida asentaa nuorelle henkilölle, jonka hampaiston ja leukaluun kasvu on vielä kesken.

Diabetes ei sinällään ole este hammasimplantin asentamiselle, mutta diabeetikon hoitotasapainon on oltava kunnossa, ennen kuin implantin asentamista voidaan harkita. Myös jotkin kehon omaa immuunipuolustusta heikentävät lääkkeet saattavat vaikuttaa paranemisennusteeseen.

Yksi hammasimplantin paranemista heikentävistä riskitekijöistä on tupakointi. Tupakoivan henkilön kohdalla implantin asennusta on harkittava tarkkaan, ja tupakoinnin lopettaminen tai vähentäminen on erittäin suositeltavaa.

Hammasimplantin hinta

Hammasimplantin hinta koostuu monesta eri seikasta, joten tarkkaa hintaa on vaikea määritellä etukäteen. Implantin hintaan vaikuttavat esimerkiksi hoidon vaativuus, implanttimalli sekä mahdolliset ylimääräiset toimenpiteet, joita implantin asettamiseen voi liittyä. Hammasimplantin alustavasta hinta-arviosta voit kysyä lisää hammaslääkäriltäsi tai katsoa hinnastomme.

Hammasimplantin kiinnittäminen

Hammasimplanttihoito vie useamman kuukauden, sillä implantin asettamisen jälkeen sen annetaan luutua rauhassa kiinni leukaluuhun ennen seuraavan vaiheen aloittamista. Luutumisen kesto vaihtelee yksilöllisesti, mutta tavallisesti implantti on luutunut viimeistään puolen vuoden kuluttua asettamisesta. Normaalitilanteessa luutuminen tapahtuu yli 90%:ssa hoidoista. Luutumisen ajaksi potilaalle on mahdollista valmistaa suuhun väliaikainen proteesi.

Parantumisen jälkeen voidaan siirtyä viimeiseen vaiheeseen eli näkyvän hampaan kiinnitykseen.  Toimenpide on puudutuksen ansiosta kivuton ja jälkisärky tyypillisesti vähäistä. Lopullinen hammaskruunu tai -silta implanttien varaan valmistuu luutumisvaiheen jälkeen parissa viikossa. Kruunut tai sillat kiinnitetään implanttien varaan pysyvästi.

Lue lisää aiheesta:

Hampaan poisto

Millä puuttuva hammas korvataan?

Lisää hammasimplantista

Hammasimplantti Oulu – Furkasta implantit

Jos harkitset hammasimplantin laittoa, ota yhteys Hammaslääkärikeskus Furkaan puhelimella 08 375 190 tai varaa aikasi netissä.

NETTIAJANVARAUS OULU

NETTIAJANVARAUS II