• facebook
  • google
  • twitter

Hammaskoru – korun kiinnitys ja pysyvyys

  • Posted on: 21.8.2018
  • By:

Hammaskoru on nimensä mukaisesti hampaaseen kiinnitettävä koru. Suuhygienistin vastaanotolla hampaan pinnalle kiinnitettävä koru ei vahingoita hampaita. Koru on myös tarvittaessa helppo poistaa.

Hammaskoru

 

 

 

 

 

Hammaskorun kiinnitys

Hammaskoru voidaan kiinnittää mihin tahansa ehjään hampaaseen. Yleensä koruja ei kuitenkaan laiteta pienille lapsille, vaan vasta pysyviin hampaisiin.

Korun kiinnitystä varten hampaan pinta puhdistetaan huolellisesti. Korun kiinnittämisessä käytetään nestemäistä komposiittitäyttettä, joka kovetetaan valolla. Samaa komposiittitäytettä käytetään myös kiinteiden oikomiskojeiden, ”hammasrautojen”, kiinnittämiseen.

Hammaskorun kiinnitys hampaaseen ei vaadi poraamista ja on täysin kivuton toimenpide. Hammas ei myöskään vahingoitu.

Jos koru halutaan myöhemmin poistaa tai vaihtaa, se onnistuu helposti suuhygienistin vastaanotolla. Itse hammaskorua ei pidä yrittää poistaa. Hammaskorun poisto on yhtälailla kivutonta kuin sen kiinnityskin ja lopuksi hampaan pinta hiotaan, joten korusta ei jää jälkeä hampaaseen.

Hammaskorun kiinnityksen jälkeen:

  • Älä koske koruun
  • Älä syö mitään noin tuntiin
  • Vältä kovaa syömistä, kuten näkkileipää, korun kiinnityksen jälkeen
  • Juoda voit normaalisti
  • Hampaat saa pestä normaalisti 12 tunnin kuluttua korun kiinnityksestä

Kuinka kauan hammaskoru pysyy?

Hammaskorun pysyvyys kiinni hampaassa on yksilöllistä. Suuhygienistin kiinnittämä koru kuitenkin pysyy yleensä hyvin paikoillaan. Parhaillaan koru pysyy kiinni jopa vuosia.

Hampaiden pesua ei kannata korun vuoksi välttää, koru kestää kyllä normaalin hampaiden pesun!

Pysyvyyden kannalta on tärkeä käyttää hammaskoruna nimenomaan hammaskoruksi tarkoitettua korua. Hammaskorun tulee olla kaareva, jotta se asettuu hampaan pinnalle hyvin ja pysyy hyvin kiinni. Jos hankit korun muualta, kuin sen kiinnittävältä suuhygienistiltä, kiinnitä huomio korun muotoon.

Hammaskoru – materiaalit

Hammaskoruja valmistetaan eri materiaaleista ja malleja on nykyään tarjolla paljon sukupuolesta ja iästä riippumatta. Hammaskorun voit siis valita persoonallisuutesi mukaan!

Hammaskorujen materiaaleina käytetään kelta- ja valkokultaa, timantteja sekä erilaisia synteettisiä kiviä. Kultaiset ja timanttiset korut voidaan usein säästää ja uudelleenkäyttää poistettaessa. Synteettisistä kivistä valmistettuja koruja taas ei voida uudelleenkäyttää.

Hammaskoruja myydään kultasepänliikkeissä ja hammaslääkäriasemilla. Kun ostat korun muualta kuin hammaslääkäristä, varmista, että se on hammaskoruksi tarkoitettu, kaareva koru. Hammaskoruja voi ostaa myös verkkokaupoista, mutta tällöin on erityisesti oltava tarkkana, että koru on oikea hammaskoru.

Kysy lisää hammaskorusta suuhygienistiltäsi!

Hammaslääkärikeskus Furka

TÄSTÄ OULUN NETTIAJANVARAUKSEEN

TÄSTÄ IIN NETTIAJANVARAUKSEEN