• facebook
  • google
  • twitter

Hammaskruunut ja sillat

HAMMASKRUUNUT JA SILLAT

Puuttuva tai vaurioitunut hammas voidaan korvata useilla erilaisilla menetelmillä. Hammaskruunut ja sillat ovat kiinteitä proteeseja, joiden avulla saadaan aikaan luonnollisen näköinen ja pysyvä lopputulos.

Hammaskruunu Oulu

Hammaskruunu Oulu

Hammaskruunulla tarkoitetaan koko omaa hammasta ympäröivää ja suojaavaa luonnollisen hampaan näköistä päällysrakennetta, joka voidaan muotoilla sopivaksi ulkonäöltään ja purennaltaan hammaskaareen istuvaksi.

Hampaan kruunuttamisella vahvistetaan hammasta silloin, kun hampaan juuri on hyväkuntoinen, mutta ikenen yläpuolisesta osasta hammasta on menetetty joko reikiintymisen tai lohkeamisen seurauksena suuri osa. Näissä tilanteissa paikka-aineella tehdyt korjaukset eivät aina kestä, vaan lohkeilevat toistuvasti ja samalla saattaa lohjeta myös lisää omaakin hammaskudosta.

Lue lisää hammaskruunusta.

Hammassillat Oulu

Keraaminen silta

Hammassillan avulla puuttuva tai menetetty hammas voidaan korvata pysyvästi nopeastikin. Näkyvällä alueella puuttuva hammas korvataan jo hoidon alussa väliaikaisella rakenteella. Hammasillalla voidaan korvata samalla kertaa useita hampaita aukkoisessa hampaistossa. Hammasilta tukeutuu aukon viereisiin hampaisiin, ja se on kiinteästi paikoilleen sementoitu eikä sitä voi irrottaa.

Jo vuosikymmenten ajan hammaskruunut ja-sillat ovat olleet ns. metallokeramiaa, jolloin rakenteen runkona on kultavalu, jota hampaanvärinen posliini-keramia päällystää. Keramia-pinnalla saadaan aikaan hampaan muoto ja väri.

Nykyään on kokonaan keraamisia materiaaleja kruunujen ja siltojen valmistamiseen. Näiden materiaalien avulla saavutetaan paremmin luonnon hammasta jäljittelevä lopputulos, joten ne sopivat hyvin myös etuhammasalueelle. Metallokeramia valitaan tyypillisesti silloin, kun purentarasituksen tiedetään olevan suurta tai jos hammas on vaurioitunut syvemmälle ikenen alle.

Lue lisää hammassillasta.

 

Lue lisää kiinteästä protetiikasta.

 

Hammaslääkärikeskus Furka

NETTIAJANVARAUS OULU

NETTIAJANVARAUS II