• facebook
  • google
  • twitter

Hampaiden valkaisu

hampaiden valkaisu

Valkaistut hampaat antavat itseluottamusta, kirkastavat hymyä – ja kauniilla hampailla hymyilyttääkin enemmän!

Hampaiden valkaisu voidaan toteuttaa useammalla tavalla, mutta tehtiinpä valkaisu vastaanotolla tai kotona, on suun oltava kunnossa, hampaiden ehjät, reikien paikattu, hammaskiven poistettu ja ikenien on oltava terveet. Terveeseen suuhun valkaisu voidaan tehdä turvallisesti ja tulokset pystytään ennakoimaan. Raskaus- ja imetysaikana valkaisua ei tehdä.

Hampaiden valkaisu vastaanotolla

Vastaanotolla tehtävä valkaisu eli ns. kevytvalkaisu kestää käytetyistä aineista riippuen 1–1,5 tuntia alkuvalmisteluineen ja suojauksineen. Kevytvalkaisu vaalentaa hampaita muutaman asteen hampaiden alkuväristä riippuen. Tulos on aina yksilöllinen eikä sitä voi varmasti ennustaa. Kevytvalkaisu sopii tilanteeseen, jossa tarvitaan nopeaa tulosta eikä ole aikaa kotivalkaisuun.

Hampaiden valkaisu kotona

Kotivalkaisua varten hampaista otetaan jäljennökset muottien tekoa varten. Hammaslaboratorio tekee muotit kirkkaasta, joustavasta muovista. Muotit sopivat vain ja ainoastaan sinun suuhusi, ja ne menevät tiiviisti hampaita pitkin. Yksilölliset muotit takaavat tehokkaan valkaisuaineen hyödyntämisen ja suojaavat ikeniä valkaisuaineen vaikutukselta.

Kotivalkaisussa muotteja voidaan käyttää öisin, jolloin valkaisu tapahtuu melkein huomaamattasi nukkuessasi. Muotteja voidaan käyttää myös päivisin 4–6 tuntia kerrallaan. Eli voit tehdä valkaisun kuten sinulle sopii: öisin, päivisin tai rytmittää kuten haluat. Kotivalkaisussa voit myös lopettaa valkaisun, kun tulos on mielestäsi sinulle sopiva. Yhden valkaisujakson pituudeksi suositellaan 1–2 viikkoa, ja valkaisujaksoja suositellaan tehtäväksi noin puolen vuoden välein tasaisen valkaisutuloksen ylläpitämiseksi.

Jos valkaisugeeli on loppunut, voit ostaa sitä meiltä lisää. Muotit kannattaa säilyttää huolella, sillä ne säilyvät käyttökelpoisina melkein loputtomasti! Muista kuitenkin puhdistaa muotit jokaisen käyttökerran jälkeen vedellä ja hammasharjalla ja säilyttää ne kotieläinten ulottumattomissa. Kissat ja koirat tykkäävät pureskella niitä. Älä myöskään keitä muotteja!

Kotivalkaisu on pitkäaikainen, kestävä ratkaisu, jossa valkaisujaksoja voi tarvittaessa uusia. Vaikka hinta tuntuu aluksi kalliilta, pidemmällä ajanjaksolla se tulee edulliseksi, kun jatkossa tarvitset vain kertauksia jo olemassa olevilla muoteilla!

Hampaiden valkaisun jälkeen

Sekä koti- että kevytvalkaisun aikana ja muutaman päivän ajan sen jälkeen on syytä välttää värjääviä, tummia ruokia ja juomia kuten kahvia, teetä, mustikoita, lakritsia, colajuomia ja punaviiniä. Jos et kuitenkaan selviä ilman kahvia, voit kahvin juonnin jälkeen huuhtoa hampaasi vedellä. Hyvä suuhygienia edesauttaa valkaisutuloksen pysymistä.

Lue lisää aiheesta:

Suuhygienistin palvelut

Hampaiden puhdistus ja värjäytymien poisto

Esteettinen hammashoito

 

Hammaslääkärikeskus Furka

NETTIAJANVARAUS OULU

NETTIAJANVARAUS II