• facebook
  • google
  • twitter

Hampaiden valkaisu onnistuu kotona tai vastaanotolla

  • Posted on: 12.5.2015
  • By:

hampaiden valkaisu

Hampaisiin voi tulla tummentumia ja värjäytymiä monesta eri syystä. Ikä vaikuttaa hampaiden tummentumiseen, ja esimerkiksi tupakointi, tietyt lääkkeet, kahvi, tee ja hapolliset juomat voivat värjätä hampaita. Myös hammaskiilteen vaurioituminen altistaa hampaiden tummumiselle. Toisinaan hampaiden kellertävä sävy on synnynnäinen ominaisuus.

Hampaiden valkaisu on hyvä ratkaisu silloin, kun niiden sävy tuntuu omasta mielestä häiritsevältä ja haittaa esimerkiksi hymyilemistä. Valkaisun lähtökohtana ovat aina asiakkaan omat toiveet, ja ennen toimenpidettä keskustellaan yhdessä hammaslääkärin tai suuhygienistin kanssa, millainen lopputulos asiakkaalla on mielessä. Kun valkaisu toteutetaan yhteistyössä ammattilaisen kanssa, on kyseessä turvallinen toimenpide, joka ei vahingoita hampaita. Ennen valkaisua hampaiden ja ikenien tulee olla terveet, reikien paikattuna ja hammaskiven poistettuna. Hampaiden valkaisua ei tehdä raskaana oleville tai imettäville.

Kevytvalkaisu on nopea ratkaisu

Valkaisu voidaan suorittaa joko vastaanotolla tai kotivalkaisuna. Vastaanotolla valkaisu toteutetaan niin sanottuna kevytvalkaisuna, joka kestää alkuvalmisteluineen ja suojauksineen tunnista puoleentoista tuntiin. Kevytvalkaisu on hyvä ratkaisu silloin, kun tarvitaan valkaisua nopeasti eikä kotivalkaisuun ole aikaa. Kevytvalkaisu vaalentaa hampaita muutaman asteen verran hampaiden alkuperäisestä väristä.

Hampaiden valkaisu onnistuu myös kotona

Kotivalkaisua varten hampaista otetaan jäljennökset, joiden mukaan asiakkaalle valmistetaan yksilölliset valkaisumuotit. Muotteja on helpointa käyttää öisin, jolloin ne valkaisevat hampaita huomaamatta, asiakkaan nukkuessa. Toki muotteja voidaan käyttää myös päivisin tai silloin, kun se itselle parhaiten sopii. Päivisin muotteja käytetään tavallisesti 4–6 tuntia kerrallaan. Yhden valkaisujakson suositeltu pituus on 1–2 viikkoa, ja vaikutuksen ylläpitämiseksi valkaisu on hyvä suorittaa noin puolen vuoden välein. Samoja muotteja voidaan käyttää uudelleen, kunhan ne pestään jokaisen käytön jälkeen huolellisesti vedellä ja hammastahnalla.

Hyvä suuhygienia takaa pitkäkestoiset tulokset

Hampaiden valkaisun jälkeen on hyvä välttää noin kahden vuorokauden ajan hampaita värjääviä ruoka-aineita, kuten kahvia, mustikoita, salmiakkia, lakritsia, colajuomia ja punaviiniä. Myös tupakan polttamista ja nuuskaa tulee välttää. Valkaisutulokset pysyvät yllä parhaiten hyvästä suuhygieniasta huolehtimalla. Värjäytymiselle altistavia tuotteita on hyvä käyttää kohtuudella uusien tummentumien ennaltaehkäisemiseksi.

Lue lisää aiheesta:

Suuhygienistin palvelut

Esteettinen hammashoito

 

Hammaslääkärikeskus Furka

NETTIAJANVARAUS OULU

NETTIAJANVARAUS II